Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014


Φίλοι και φίλες,
καταθέτουμε σήμερα  τους άξονες με βάση το οπoίους  θα  καταρτίσουμε το πρόγραμμα μας , θα ασκήσουμε  διοίκηση στο δήμο   και με βάση τους οποίους θα λογοδοτούμε για τη δράση μας στην κοινωνία.
  • Είμαστε αντίθετοι με το μοντέλο αυτοδιοίκησης του «Καλλικράτη» , ο οποίος με τη βοήθεια του εκλογικού νόμου επιβάλλει ένα συγκεντρωτικό και δημαρχο-κεντρικό σύστημα εξουσίας το οποίο απομακρύνει ακόμα περισσότερο τους πολίτες και τις περιφερειακές κοινότητες, από τη συμμετοχή τους στη λήψη των αποφάσεων για τα τοπικά, δηλαδή τα άμεσα, δικά τους προβλήματα.  
  • Απαιτούμε την κατάργηση του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των Δήμων.
  • Παλεύουμε για την καθιέρωση της Απλής Αναλογικής στην Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ βαθμού.
  • Απαιτούμε την κατάργηση του μέτρου της διαθεσιμότητας / απολύσεων  των εργαζομένων στους Δήμους
  • Θέλουμε μια ΤΑ αγωνιζόμενη, που θα έχει στις προτεραιότητες της δράσης της την ανάπτυξη της κοινωνικής αλληλεγγύης
  • Θέλουμε μια ΤΑ που θα διεκδικεί  θεσμοθετημένους πόρους από τον Κρατικό Προϋπολογισμό για την ανάπτυξη του κοινωνικού, πολιτιστικού , αθλητικού της έργου. Καμιά μεταφορά αρμοδιότητας στο δήμο χωρίς την ανάλογη επιχορήγηση .
  • Καμιά ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του Δήμου.
  • Θέλουμε μια ΤΑ που ανεξάρτητα από το γενικό αυτοδιοικητικό πλαίσιο , θα πάρει όλα εκείνα τα μέτρα που θα διασφαλίζουν τη συμμετοχή των πολιτών στη διοίκηση της πόλης μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες , όπως λαϊκές συνελεύσεις, τοπικά δημοψηφίσματα, συγκρότηση προϋπολογισμών Δήμου και ΝΠΔήμου με συμμετοχικές διαδικασίες, δημόσιοι απολογισμοί δήμου και ΝΠΔήμου,
  • Θέλουμε μια ΤΑ που θα δώσει ουσιαστικές αρμοδιότητες και πόρους στα Κοινοτικά Συμβούλια και που θα δεσμεύεται για τις ομόφωνες αποφάσεις που έχουν παρθεί ύστερα από συμμετοχικές διαδικασίες.
  • Θέλουμε μια ΤΑ που θα θέσει στο σχεδιασμό της την ανάπτυξη της πόλης ,με στόχο τις ανάγκες των πολιτών, τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, την προστασία του περιβάλλοντος, την ποιοτική πολιτιστική , μορφωτική, αθλητική αναβάθμιση της ζωής μας.
  • Θέλουμε μια ΤΑ που θα πρωτοστατήσει στους αγώνες για να μην ιδιωτικοποιηθούν τα δημόσια αγαθά, το νερό, η δημόσια γη, η υγεία, η παιδεία.
  • Θέλουμε μια ΤΑ που δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι θα αλλάζουν μετά από δύο συνεχόμενες θητείες.
  • Θέλουμε μια ΤΑ που θα διαπαιδαγωγεί μέσα από τις πρωτοβουλίες και τη λειτουργία της στις αρχές της ισότητας, της δικαιοσύνης, της δημοκρατίας ,της προστασίας της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των ανθρώπινων δικαιωμάτων ανεξαρτήτως  χρώματος , φυλής και φύλου.
Φίλοι και φίλες, 
αυτοί είναι οι βασικοί άξονες που διαμορφώνουν τη φιλοσοφία και το πλαίσιο δράσης της νέας δημοτικής κίνησης  που σήμερα συγκροτούμε και τους οποίους θέτουμε στην κρίση σας. 
Η νέα δημοτική κίνηση που σήμερα συγκροτούμε θα στηρίζεται στις συλλογικές αποφάσεις των συνελεύσεων των μελών της και οι οποίες θα δεσμεύουν τα μέλη  και τον επικεφαλής της κίνησης. 
Το επόμενο διάστημα με συλλογικό τρόπο θα καθοριστούν οι αρχές λειτουργίας της .
Επιδιώκουμε η σημερινή συνάντηση να είναι μία από τις πολλές που θα κάνουμε το επόμενο διάστημα στις γειτονιές της πόλης μας, ώστε τόσο το εκλογικό μας πρόγραμμα, όσο και  η συγκρότηση του ψηφοδελτίου να γίνουν υπόθεση των κατοίκων του δήμου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου