Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

240 Km.Aigialos.gr




Ο Άγης Εμμανουήλ, ηθοποιός, πήρε την πρωτοβουλία να τρέξει και να μετατρέψει μια προσωπική του ανάγκη σε μια καθολική διαμαρτυρία. Είχε εδώ και καιρό αποφασίσει να τρέξει έναν υπερμαραθώνιο. Ήθελε με αυτόν τον τρόπο να «ξεφύγει» όπως λέει, «με έναν τρόπο πολύ φυσικό». Είχε αποφασίσει να κάνει τον γύρο της Πελοποννήσου μόνος του, με τα απολύτως απαραίτητα.
Ένας …Φορεστ Γκαμπ …into the wild όπως ο ίδιος μας είπε στη σύντομη συνάντησή μας σε μια καφετέρια στο Χαλάνδρι. Με ένα μικρό σακίδιο στην πλάτη, σιγά – σιγά. Έτσι και αλλιώς, δουλειά θα έπιανε τον Σεπτέμβρη, στη Θεσσαλονίκη στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.
Όταν άκουσε για το περιβόητο νομοσχέδιο, αισθάνθηκε αμέσως την ανάγκη: «να κάνω κάτι». Έτσι συνδυάστηκε η διάθεση για τρέξιμο με την ακτιβιστική ενέργεια. Ένας υπερμαραθώνιος 240 χιλιομέτρων, που θα στείλει το μήνυμα για τους αιγιαλούς και υπέρ της ελεύθερης πρόσβασης στις παραλίες. Η διαδρομή άλλαξε, ο υπερμαραθώνιος θα γίνει στην ακτογραμμή της Αττικής. Θα ξεκινήσει από τον Ισθμό της Κορίνθου και θα καταλήξει στον Τύμβο του Μαραθώνα. Με πολλούς σταθμούς σε μεγάλα πολιτιστικά μνημεία κατά τη διάρκεια της διαδρομής, ένας ακτιβισμός γεμάτος συμβολισμούς.
«Τρέχω για την ελεύθερη πρόσβαση», λέει ο Άγης. «Τρέχω για την ελευθερία», επεκτείνει τη σκέψη του.
Μέσα στο καλοκαίρι, καθημερινή προπόνηση 40 – 50 χιλιομέτρων, και μέσα σε λίγες εβδομάδες, να υπάρξει μια διοργάνωση με αρκετές εκδηλώσεις και με συμμετοχή συλλογικών φορέων και μιας παράλληλης σκυταλοδρομίας. Όλα αυτά για την ενεργοποίηση και την ευαισθητοποίηση του κόσμου.
Αξίζει ένα like στην ιστοσελίδα στο facebook. Αξίζει και κάτι παραπάνω. Το χειροκρότημα κατά τη διάρκεια της διαδρομής, μια μικρή προσπάθεια λίγων χιλιομέτρων δίπλα στον αθλητή που θα τρέχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου